ADDV (1) 1

LientjeZoals beloofd in een eerdere blog zou ik de term ADDV’er nog eens nader verklaren. Hoe ik mijn best ook deed, ik kreeg het niet goed omschreven. Dus ging ik op zoek naar zo’n ADDV’er. Een Anonieme DraagDoek Verslaafde. Ik vond er drie! Maak in deze blog kennis met Lientje en lees wat draagdoeken met haar doen.

Lientje

Ik ben Lientje, 33 jaar en verslaafd. Niet aan drank, niet aan drugs, maar aan doeken. Doeken? Ja doeken, draagdoeken.

Als er weer een draagdoek online komt voel ik het al dagen. Klikken. Eindeloos f5-en, en dan opeens staan ze daar. De doeken. Mijn hartslag gaat omhoog, ik moet klikken. Snel afrekenen en dan snel naar mijn mailbox voor de bevestiging.

Wachten op de post

En dan een paar dagen later komt de doek. Bezorgd door de postbezorger die je naam kent als je hem toevallig een paar straten verderop tegenkomt. Snel open maken, aaien, voelen, meten. Weer opvouwen en op de stapel leggen. De stapel met draagdoeken die ik al had. De stapel opnieuw op kleur leggen en fotograferen. Hopen dat je lieve kindje wakker is zodat de doek geprobeerd kan worden.

Geen draagdoek willen missen

De angst om net die draagdoek te missen is groot. Maar gelukkig zijn er meer zoals ik, en onderling begrijpen we elkaar. Missen is een no-go, dus klikt iedereen er meer indien mogelijk. Klikmaatjes, medeverslaafden. Neem er nog een, gezellig.