Bezienswaardigheid 0

DubbeldragenNa de geboorte van onze tweede zoon was het dan zover. Ik moest voor het eerst onze oudste naar school brengen, en zusje en broertje moesten mee. De eerste poging deed ik met kleine broer in de draagdoek, en een bolderkar voor grote broer en zus. Helaas besloten zij beiden te gaan wandelen, en dan niet dezelfde kant op. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het fijn als ze willen lopen, in het bos, naar de speeltuin of terug naar huis. Maar wanneer we naar school lopen is er tijdsdruk. Al ga ik een half uur van te voren op pad, het lukt ze om dan toch om maar net op tijd te komen. Dit was dus niet de beste manier.

Altijd aanspraak

De volgende dagen droeg ik dus ook zus bij me, op mijn rug. Wat een bezienswaardigheid ben je dan op zo’n schoolplein. Ik hoorde al vaak: “Oh wat handig!” en “Wat fijn dat ze dat wil.”, maar ook “Dat is toch heel zwaar?”, en fluisterend: “Kijk, daar heb je die sterke mama!”. Met alleen een kleine baby op je buik is dat minder. Ik vind aangesproken worden niet altijd leuk. Ik breng mijn kind naar school en doe dat met draagdoeken, ja. Maar iemand die dat met de fiets of auto doet wordt toch ook niet steeds aangesproken? Soms wil ik gewoon rustig wachten met mijn zoon tot de deur open gaat, en niet steeds glimlachen naar vreemden.

Volg je gevoel

Laatst liep ik weer dubbeldragend terug naar huis, toen ik een dame in de leeftijd van mijn moeder tegenkwam. Ze zei dat het er zo fijn uitzag. Ze deed het vroeger ook, met eentje dan, en op de buik. Ze werd voor gek versleten en haar moeder vroeg haar zelfs om ermee te stoppen, omdat het zo toch niet hoorde. Gelukkig heeft ze volgehouden en datgene gedaan wat haar en haar kindje blij maakte. Ze wenste me veel geluk met mijn kleintjes, en we liepen beiden met een glimlach verder.

Wees trots

Ik bedacht me dat ik het maar op de koop toe moet nemen dat mensen me -meestal op een leuke manier- aanspreken over draagdoeken. Dragen is nog veel te onbekend, en alleen door het vaak te doen zal dat beter worden. Door vragen te beantwoorden, zal men het steeds minder vreemd vinden.

Dus: wees trots en durf te dragen!