Carnaval 0

CarnavalOver 2 weken gaat het in het zuiden des lands weer helemaal los: het is carnaval!
Carnaval met een baby/klein kindje; is dat wel te combineren? Jawel hoor! Er zijn genoeg kindvriendelijke locaties en overdag is het vaak een stuk minder druk en gezelliger!

Maar hoe ga je dat nu concreet doen?

Mijn tips om in stijl carnaval te vieren!

1. Heb je geen vrolijke doek of een doek bijpassend bij je carnavalsoutfit? Dan heb je een goede reden om een nieuwe draagdoek te kopen! Met een vrolijke doek van Yaro of Little Frog is dat ook nog eens betaalbaar.

Op een andere dag was ik verkleed als indiaan, dus ik wilde ook bij die outfit weer graag een doek die daar een beetje bij paste (dat viel gelukkig wel op te lossen met een draagdoek uit mijn bestaande doekenverzameling).

Carnaval Indiaan2. Pas je outfit aan op je doek of drager. Met een pruik, boa en handschoenen in bijpassende kleuren kom je al een heel eind. Een fout (nep) bontje er bij en je hebt al een hele outfit. Nog wat schmink op en je bent er helemaal klaar voor!

3. Pimp je drager. Zoals ik al schreef had ik vorige jaar 2 outfits: één met een nieuwe doek en één met een doek die ik al had. Maar we hebben 2 kindjes; dus papa moest onze oudste dragen (op die momenten dat hij te moe was).
Papa had al een pakje: samen met een vriend hadden ze alles bij elkaar gezocht om zo authentiek mogelijk als 101st Airborn (militairen uit WWII) verkleed te gaan…dus daar moest een bijpassend iets bij worden verzonnen.

Omdat onze jongens gehoorbescherming op hadden tijdens carnaval -echt een aanrader overigens met al die harde muziek en versterkers- zag hij er toch al een beetje hi-tec uit, dus besloten we hem te verkleden als “radio-rugzak”.
Omdat we geen legergroene drager hadden en het een beetje te belachelijk was die alleen hiervoor aan te schaffen, besloten we de drager zelf te “verkleden”. We gebruikten hiervoor een legergroen t-shirt met lange mouwen en kol. Het t-shirt deden we om te drager waardoor het leek alsof het een legergroene drager was en het perfect bij papa’s “pekske” paste.

Dragen met carnaval

Zelf je drager pimpen voor carnaval?

Neem je drager mee naar de winkel waar je het shirt wilt kopen (of kijk of je thuis in de kast nog een oud shirt hebt dat je kunt gebruiken). Leg de drager op het shirt. Het shirt moet groter zijn dan de drager (iets breder -maar niet te breed- zodat het nog goed aansluit) (veel of maar een klein beetje groter qua lengte maakt niet zo veel uit want dit kun je bijknippen of instoppen). Maak de banden van je drager los en haal deze door de mouwen van het shirt heen (je kunt er voor kiezen de mouwen gewoon zo te laten en over de hele schouderband heen te doen, of om ze bij te knippen of helemaal er af te knippen).

Kijk dan waar je de banden weer aan de drager zou moeten vastmaken en maak (knip/snij) daar in de naad van het shirt een opening om de banden vast te maken. Vouw de kol om naar binnen (ik pak het liefst een shirt met een kol omdat de meeste dragers een ronde bovenkant hebben en je bij een normaal shirt anders een raar ovaal vlak bovenaan de drage hebt dat niet bedekt is) en knip het shirt onderaan bij of duw dit ook naar binnen (je kunt het bijv. ook met schilderstape aan de binnenkant van de drager vastzetten). En tada je drager is aangekleed!

Je draagzak pimpen

Als je zoals hier boven bij het “aankleden” van de drager een stuk van de mouwen hebt afgeknipt, kun je wat er over is gebruiken als een soort beenwarmers voor je kindje: en een extra laagje en matching. Kun je niet met een drager overweg of knoop je gewoon liever met een draagdoek, dan is er een vergelijkbare oplossing: de draagcover. Maak een “hoes” voor om de doek (die je in de doek instopt, met elastiek of lint vastknoopt, aan jouw pakje vastmaakt of iets dergelijks). Het shirt of de cover kun je vervolgens natuurlijk zoveel versieren als je wilt. Leef je uit: verf, schilder, naai, plak er op wat je wilt. Boa’s, glitters, berenvel…alles is mogelijk. Je kunt het helemaal aanpassen aan jouw outfit.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je samen met je kindje als twee karakters te verkleden: Mario en Luigi, Anna en Elsa, Roodkapje en de wolf. Of laat je kindje verkleed zijn en jij als “accessoire”: spin en spinnenweb, aap en boom, cowboy en paard.

Op mijn Pinterest account vind je wat leuke voorbeelden die ik op internet vond als inspiratie. Maar we zijn natuurlijk nog veel benieuwder naar jullie creaties. Stuur je foto in en wij plaatsen deze op Durftedragen.nl.

Veel plezier met de voorbereidingen!!