Draagdoeken zijn verslavend 1

Blog SuzanneNog geen jaar geleden begon ik aarzelend met de aanschaf van een Bondolino; een SSC (soft structured carrier). Dit omdat dat knopen me maar een ingewikkelde aangelegenheid leek. Mijn huilbaby wilde niks liever dan dicht bij mama zijn dus dragen bleek gelukkig de ideale oplossing!

Facebook

Ik kwam er achter dat er op internet levendige groepen op Facebook waren waar ouders hun ervaringen met betrekking tot dragen konden uitwisselen. Vaak zag ik daar dat men een hele “stash” had! Complete verzamelingen van doeken in alle kleuren, motieven maar ook maten… Ik kon me er weinig bij voorstellen. Nog geen jaar later is die ene drager niet meer de enige die mijn baby (bijna dreumes) mag dragen.

Mijn stash

Er kwam een geweven draagdoek bij: een Storchenwiege Anna. Deze vrolijk gekleurde doek was de eerste ervaring met een geweven doek en oh wat droeg dat fijn! Ik kon Ruben lekker strak tegen me aan dragen als ik de doek goed aanspande en ik merkte niks van het gewicht dat ik meedroeg! Steeds vaker pakte ik de draagdoek en ondertussen snuffelde ik op internet rond en zo kwam ik een Ellevill Zara Tri Spice tegen. Hele andere kleuren en dus een leuke aanvulling leek me! Zo zou ik wat af kunnen wisselen. Een goeie koop bleek; de draagdoek is lekker zacht en draagt fijn. Voor onze zonvakantie leek dragen me ideaal maar wellicht wel wat warm: hoppa; op zoek naar een dunne zomerdraagdoek. Deze vond ik in de Calin Bleu (Mystic Blue). Een dunne doek die wat weg heeft van een laken. Omdat deze doek zo dun is moet je hem secuur knopen om te voorkomen dat hij “snijdt”. Maar dun is ie en dat is met warme dagen dus lekker koel!

Ook vriendlief aan de drager

Omdat ik hoopte dat ook mijn vriend meer zou gaan dragen en ik het hem zo makkelijk mogelijk wilde maken was ook de aankoop van een Manduca al gauw een feit! Deze drager (SSC) werkt met behulp van gespen en je klikt hem derhalve zó dicht! Ideaal dus! Als mijn vriend Ruben wil dragen dan zegt hij “kom we stoppen Ruben in de rugtas”.
Ik had eigenlijk bedacht dat ik nu wel voldoende had: twee ergonomische dragers en drie draagdoeken….

Nog steeds niet genoegStash Suzanne 1

Maar al gauw kriebelde het weer en was ik ook wel erg nieuwsgierig naar een “ringsling”. Dit is een korte doek met twee aluminium ringen. Door deze ringen is hij verstelbaar. Het is een asymmetrische drager wat betekent dat je over één schouder draagt. Deze drager zou vooral geschikt zijn voor korte stukjes om even snel om te doen. Ook de aankoop van een ringsling was makkelijk gedaan (er is zo veel moois)! Een “Didymos Lisa” deed zijn intrede in ons huis en ook deze vorm van dragen is ideaal! Op mijn heup kan Ruben fijn rondkijken vanuit de draagdoek maar ook heerlijk tegen mama aan in slaap vallen. Omdat de ringsling zo makkelijk af (en om!!) te doen is, kan ik Ruben vaak slapend overleggen in zijn bedje: ideaal!

Er kan nog meer bij!

En toen leek het mij dus toch wel heel erg handig om een tweede ringsling te hebben! Handig om in de auto te laten liggen zodat ik er altijd eentje bij me heb. En ook die kwam als “fluffy mail” met de post! Wat kan een mens dan blij zijn als de postbode langskomt…

Draagdoeken zijn verslavend

Ja, draagdoeken en dragers zijn verslavend! Ik beken dat ik inmiddels ook verslavingsverschijnselen vertoon… Gelukkig is het een gezonde verslaving! Ook tweedehands is er een levendige handel in draagdoeken en aanverwante zaken. Zo is het ook voor mensen met “een kleine portemonnee” ook mogelijk om te dragen! Omdat er zoveel verschillende soorten en maten zijn durf ik met gemak te zeggen dat er voor elk wat wils te vinden is!!