Draagjassen 1

Al in september was ik er mee bezig. Hoe ga ik straks dragen als het echt koud is? Of beter gezegd: wat ga ik aandoen? Vorig jaar gedurende de koudere maanden droeg ik onze jongste nog vrijwel altijd op de buik dus dat was makkelijk. Mijn heerlijke wollen cape was groot genoeg om over hem heen te slaan zodat we het alle twee heerlijk warm hadden.

2 jaar geleden kocht ik een fleece “yoga relax trui” bij Decathlon (helaas ook al weer bijna 2 jaar uit het assortiment) waar ik -zij het met een losse kol voor zoonlief en mezelf- heerlijk mee kon dragen. Ook rugdragen ging er prima mee…tenminste als ik ‘m eindelijk met behulp van iemand aanhad gedaan.

Dit jaar ben ik dus op zoek naar iets anders. Het ‘probleem’ is niet dat er niks te vinden is, maar juist dat er een heel ruim aanbod is. Van inritsbare tussenstukken voor je gewone jas om op de buik te kunnen dragen tot prachtige wollen mantels met inzetstuk voor buik, rug of zwangerschap en alles er tussen in.

Het overgrote deel zijn draagtruien/vesten en sportief ogende jacks (fleece of softshell). Omdat ik in het dagelijks leven of een leren jack of een chiquere jas aan heb ging ik daarom op zoek naar een “draagmantel” die ik ook nog gewoon kon dragen en er niet direct uitzag als een jas met een gat op de rug. Toen ik de jassen van Davaï Paris zag was ik op slag verliefd. Die verliefdheid werd echter al snel getemperd door de prijs, dus vatte ik het plan op zelf mijn wollen cape -die ik voorheen dus enkel gebruikte om op de buik te dragen- te gaan vermaken (incl. heerlijk warme fleece-voering) en al zeg ik het zelf, dat is best goed gelukt. Maar (ja er is weer een maar) het was tot deze week helemaal nog niet koud genoeg om ‘m te dragen!

Boba Hoodie met sjaalBoba Hoodie review

Toen ik de mogelijkheid kreeg om de Boba Hoodie te testen ging ik natuurlijk graag op dat aanbod in. De sweater is oorspronkelijk bedoeld voor buikdragen, dat is duidelijk aan het ontwerp te zien (plaatsing zakken, duimgaten en capuchon), maar je zou er ook (makkelijk) mee kunnen rugdragen dus daar was ik vooral benieuwd naar.

De sweater heeft een handige rits die tot onder de hoofdopening voor je kindje loopt; dit vergemakkelijkt het aandoen (ook zelf t.b.v. rugdragen) enorm. Nadat je je kindje in de doek of drager hebt gedaan, doe je simpelweg de rits van de sweater open, steekt je je eigen armen en hoofd door de openingen en doet de trui daarna over het hoofd van je kindje waarna je de rits dichtdoet. Omdat de opening voor het hoofd van je kindje geen klein gat is maar een horizontale opening is dit erg makkelijk. Nadeel hiervan is wel (tenminste bij mijn ondernemende 19-maander) dat je kindje plaats heeft om meer dan alleen z’n hoofd door de opening te doen. Bij buikdragen deed hij dit niet, maar bij rugdragen gingen op enig moment steevast z’n armpjes ook door het gat. Hou hier dus rekening mee bij het (warm) aankleden van je kindje.

Boba Hoodie rugdragenOver warm gesproken: ik vind het een heerlijke sweater om te gebruiken wanneer je toch echt wel wat warmers aan moet maar een winterjas echt nog te warm is.

Zeker in mijn ogen ook een goede prijs/kwaliteit verhouding. En alhoewel ik op een aantal punten een andere keuze zou hebben gemaakt qua design vind ik de sweater zeker ook een aanrader voor ouders (ja, ook zeker geschikt voor papa’s!) met een groter kindje die (ook) willen rugdragen. Overigens wel iets om op te letten met grotere kindjes: de maat van de trui. Ik heb normaliter maat S/M en heb een maat M getest, maar met mijn 19maander was een L waarschijnlijk nog beter geweest.

Dus als je de optie hebt om voor aanschaf eerst even (bij iemand) te passen: zeker doen.

Mijn plus- en minpunten op een rijtje:

Pluspunten:

Betaalbaar (€ 69,95)

Mooi, degelijk, soepel materiaal

Makkelijk zelf aan te doen (ook op de rug)

Handige duimgaten in de mouwen*

Zakken met rits*

Handige handopening (om je handen op te warmen of doek/drager opnieuw aan te spannen)*

Boba Hoodie CapuchonMinpunten:

Bij rugdragen ‘hangt’ de capuchon aan de voorkant, wat een beetje komisch (maar niet heel storend) uitziet. Persoonlijk ben ik ook niet zo’n capuchon-fan en zou ik eerder (i.v.m. de bruikbaarheid) gekozen hebben voor een ruime kol (eventueel met losse capuchon

Geen (losse) capuchon voor je kindje

*De duimgaten zijn alleen te gebruiken met buikdragen

*De zakken zijn (i.v.m. de plaatsing er van) vrijwel niet te gebruiken bij rugdragen

*Handopening alleen bereikbaar bij buikdragen

 

De Boba Hoodie is o.a. verkrijgbaar bij Dragen & Zo.

Boba Hoodie

De Boba Hoodie is een geweldige aanwinst voor het grootste deel van het jaar (lente, herfst en zomeravonden), maar voor vrieskou -zoals nu- is de Boba Hoodie -tenzij je heel goed tegen de kou kunt- waarschijnlijk niet warm genoeg. Voor een heerlijke winterwandeling kun je daarom beter -vooral om de koude wind tegen te houden- voor een softshell of wollen jas gaan. Ook daar in zijn er weer -tig variaties verkrijgbaar…maar dat is voor een volgende review!

Hoe dragen jullie je kleintje met koud weer? Gewoon over je jas? Gebruik je een draagjas of draagtrui? Welke vind jij fijn? Foto’s zijn natuurlijk altijd leuk!