Dragen in Dubai 1

ArtipoppeReizen met zóveel kinderen, is dat niet lastig? Het is een vraag die mij best vaak gesteld wordt. En elke keer is mijn antwoord hetzelfde: “Nee, zeker niet, zolang je je maar goed voorbereid en je het jezelf makkelijk maakt”.

Goed voorbereid op reis

Wij reizen graag, dat we 4 kinderen hebben (en één op komst!) doet daar niets aan af. Je moet ze alleen wel goed voorbereiden. Ze weten dus dat we lang gaan vliegen en passen hun tasjes daar op aan. Ieder kind heeft zijn eigen tasje met daarin vermaak voor onderweg (zoals een kinder iPad, Nintendo ds, een tijdschrift of boek, muziek om naar te luisteren, snoepjes en wat te drinken. Voor onze Jasmijn van 20 maanden is het tasje niet zo vol, zij vermaakt zich nog vooral met bij mama op schoot zitten, naar het tv-tje in het vliegtuig kijken en eten. Een bak druiven een rol rijstwafels waren onmisbaar!

Vakantie-StashDubai

Onze laatste bestemming was Dubai, afgelopen kerst.
Op kerstavond vertrokken we, een weekje heerlijk naar de zon! Mijn vakantie “stash” bestond uit de Ergobaby Travel Stowaway, de Rose and Rebellion kleuterdrager, de Tula peuterdrager en 2 draagdoeken, een Artipoppe draagdoek en de nieuwste Hoppediz draagdoek Orlando (met linnen).

Maak het jezelf makkelijk

Draagdoeken en ergonomische dragers vallen voor mij in de categorie “het jezelf makkelijk maken”.  Wat heb ik veel mensen zien klungelen met buggy’s op het vliegveld…. Reis je met kleine kinderen neem dan een draagdoek of ergonomische drager mee! Voor snel en makkelijk hadden we op het vliegveld de Ergobaby Travel. De Ergobaby zit in een tasje wat zó licht is dat je het zo aan je pols kunt dragen als je hem niet gebruikt. Heb je hem nodig dan draai je het tasje binnenste buiten en floep daar is je drager, 2-in-1 dus! Klik en go en Jasmijn zat in de drager. Tot in het vliegtuig, daar zat ze lekker op schoot. In het vliegtuig gebruikten we de Artipoppe draagdoek als dekentje én midden in de nacht toen ze wakker was en niet meer in slaap kon vallen. Even heen en weer wiegen in de draagdoek was genoeg om weer een uurtje verder te slapen. Voor onze zoon van 4,5 hadden we de Rose and Rebellion kleuterdraer in de rugzak. Ook deze hebben we bij aankomst op het vliegveld in Dubai gebruikt. Thijmen was zó ontzettend moe (het was 3 uur ’s nachts maar daar 3 uur later dus het werd al licht), bij papa op de rug was een uitkomst. We hadden de handen vrij om de koffers te dragen, ideaal!

DubaiDragen in Dubai

Ik had verwacht véél dragers en draagdoeken te zien in Dubai! Het is een grote stad, je moet er veel lopen, zowel in de malls (winkelcentra) als van de metro naar je bestemming. En in de winkelcentra heb je óveral roltrappen en wat is nu handiger dan een draagdoek? Of wat dacht je van het kilometers lange strand…. ook daar is dragen ideaal! Maar in één week heb ik geen enkele ergonomische drager gezien en maar 1 draagdoek. Toch worden bijna alle kindjes gedragen…. op de arm! Dat ze gedragen worden is heel positief, maar ik kon niet begrijpen dat de kindjes, hoe klein of groot ook, enkel op de arm werden gedragen! Dat is hartstikke zwaar én ook nog eens onhandig.

Dubai
Warm

Ook met de warmte was het dragen goed te doen. In Dubai was het rond de 25 graden, een rompertje of summersuit (jumpsuit met korte mouwen en korte pijpen) was ideaal. We hebben deze vakantie het meest gedragen met de Tula peuterdrager. Deze is stevig en heeft een mooie brede zit voor Jasmijn. Ook papa vond hem heerlijk dragen. De draagdoeken waren ook onmisbaar maar hebben we minder gebruikt. Dit kwam vooral door de “lopen, lopen, lopen” fase van Jasmijn. De loopbanden bij de metrostations vond ze geweldig en ze liep dan ook het liefste zelf. Aan het eind van de loopband ging ze ‘hop’ weer op de rug zodat ze dichtbij ons was. Want het was overal méga druk.

DubaiTot slot

We hebben een heerlijke vakantie gehad, veel gedaan, veel gezien en veel gedragen. Hoogtepunten waren de Burj Khalifa, de hoogste toren van de wereld, Lost Chambers, een labyrint van onderwaterkamers met een prachtig aqarium, Jumeirah beach, een strand waar de kinderen heerlijk gespeeld hebben, The Walk, de goldsouk, kruidensouk en textiel souk en de enorme malls waar je fijn kon winkelen, de vriendelijke mensen en de fijne sfeer. Kortom Dubai met kinderen is écht een aanrader!

Baby op komst

Eind juni verwachten wij ons 5e kindje en in oktober hopen we naar Amerika af te kunnen reizen. Want een baby erbij schrikt ons niet af om zo’n verre reis te gaan maken. Integendeel, er zal hooguit nog een extra draagdoek mee gaan in de koffer!