Dragen in Amerika 1

Wendy & VictoriaDit voorjaar stippelden we een rondreis uit in Amerika. Van Las Vegas, via Los Angeles, naar Sedona, naar Zion National Park, terug naar Las Vegas. Met daartussen nog diverse stops. We boekten zelf de hotels, vlucht en auto en begonnen eind juli aan ons avontuur… (uiteraard) zonder buggy / kinderwagen.

Vakantie-stash

– draagdoek: hoppediz das leichte Panama (donker groen)
– draagdoek: Girasol Dark Rainbow (diamond weave) (vanwege de warmte NIET gebruikt)
– draagdoek: Calin Bleu (lichtblauw)
– 2 zelfgemaakte doeken (lila paars en donker blauw)
– Hop-Tye Kapstadt (zwart)
– Wompat kleuter Freshness (groen)

VliegenWendy & Karel op de rug

In het vliegtuig (zowel heen als terug) kreeg ik Karel zoet d.m.v. borstvoeding. Alleen op de heenreis was hij even onrustig en heb ik hem in de draagdoek genomen en heen en weer gelopen en gehupst in de keuken van het vliegtuig. Bij het in en uitstappen van het vliegtuig, maar vooral bij de overstap op de luchthaven vonden wij het dragen van onze kinderen ideaal, vooral overzichtelijk en ook compact.

Warm!

In Amerika was het zeer warm! De temperatuur zakte tijdens onze reis vrijwel nooit onder de 30 graden. We hebben zelfs op 1 plek de 50 graden aangetikt. Lange stukken dragen in de zon vond ik geen optie. Vooral voor de kinderen, maar ook voor mezelf. Wandelen of iets bekijken of bezichtigen deden we zoveel mogelijk in de schaduw. En altijd water mee.

Kleine stukken droeg ik de kinderen in de zelfgemaakte doek, deze had ik zo’n beetje standaard de hele vakantie om als een sjerp. Zodat ik er ieder moment een kind in kon tillen. Deze doek is klein en luchtig en dus ook in de warme temperaturen fijn voor korte stukjes.

Wendy, Victoria & KarelLange stukken

Tijdens trails (wandelingen in de bergen) droeg ik de kinderen in de mei tai of draagdoek op mijn rug. Vaak wisselde ik ook nog wel eens naar buik. Het regelmatig wisselen van knoop en telkens even stoppen, kind uit de doek, even uitpuffen en weer door, maakte het dragen prima te doen. Veel paden waren met een kinderwagen niet begaanbaar.

Dankzij het dragen van de kinderen kwamen wij op de meest mooie plekken.

Zomerdraagdoek

Op de laatste editie van de ONbeurs kocht ik bij Dragen & Zo  als voorbereiding op de Amerika-reis en de warme temperaturen de zomerdraagdoek van Calin Bleu. Deze doek is mij boven verwachting goed bevallen. Zo licht als een veer en knoopt prettig, stevige stof en toch ook luchtig. Ik heb de draagdoek veel gebruikt. Eerst was ik een beetje sceptisch of de doek niet te veel zou snijden, maar uiteindelijk heb ik er een hele trail mee gelopen en het ging prima! Ook ideaal vind ik deze doek voor in mijn tas, voor geval van nood. Hij is compact en daarvoor neemt hij weinig plek in.

Verbaasde blikkenWendy & Karel

Op een enkele mei-tai in Las Vegas en een heupdoek (sling) in Sedona, heb ik tijdens onze reis van 3 weken géén enkele andere draagdoek gespot. Ik heb ook niemand in Amerika borstvoeding zien geven. Wel heb ik heel veel face-forwards gezien en nog meer tenenkrommende draag-systemen, maar vooral… héél véél buggy’s en supersonische andere grote wagens met alles erop en eraan.

Ik kreeg heel erg veel verbaasde blikken op mij gericht als ik met mijn doeken in de weer was en heb hier en daar ook korte gesprekjes gevoerd met Amerikaanse moeders en vrouwen. Ze vonden het prachtig om te zien hoe ik de kinderen droeg, maar zelf leek het hen vooral zoveel ‘’gedoe’’. Ik sprak ook een moeder die wel een draagdoek had, maar het lukte haar niet om een knoop te maken, dus had ze het opgegeven. Ik heb haar gestimuleerd door te zetten en op youtube filmpjes te zoeken.

GezinsfotoSamen

Ook Bas heeft de kinderen regelmatig gedragen en in sommige situaties was dat heel overzichtelijk. De kinderen dichtbij ons en samen genieten van de meest mooie uitzichten en kleurrijke zonsondergangen. En juist in de drukkere (stadse) omgevingen bood de draagdoek of drager uitkomst.
Ik vond het leuk om mijn Amerika-draag-ervaringen met jou als Durftedragen-bezoeker te delen!