Een prematuur kindje in de draagdoek 0

De piepkleine Lisa werd prematuur geboren, maar liefst 11 weken te vroeg.
Er brak voor haar ouders brak een spannende tijd aan, waarbij ze verbleven in het Ronald MC Donald huis.
Prematuur draagdoek

Naar huis

Na 8 weken mocht Lisa eindelijk mee naar huis, ze woog op dat moment 3 kilo. Vrij snel belde Lisa’s moeder om een afspraak te maken voor een draagconsult. Ze wilde graag toekomen aan de behoeftes van haar dochter want ze zag  al snel in dat haar dochter huidhonger had. In het ziekenhuis hebben haar vader en moeder veel met haar gebuideld , dit wordt vaak gedaan bij premature en dysmature kinderen. Uit onderzoek is ook gebleken dat deze kinderen hier rustig van worden,  waardoor ze hun energie beter kunnen gebruiken om te  groeien. Lisa’s moeder wilde haar dochter graag gaan dragen met een draagdoek, ze had geen voorkeur voor een rekbare of een geweven draagdoek.

Het werd een geweven draagdoek

Omdat premature baby’s soms  iets sneller neigen naar overstrekken, was mijn advies voor dit kindje een geweven draagdoek te gebruiken, deze geeft meer steun en is dus beter bij kindjes die overstrekken. Ook raadde ik haar aan een wat dunnere draagdoek te gebruiken, omdat het kindje nog zo klein is en de stof anders niet tussen haar beentjes gekruist kan worden. En zo gingen we aan de slag.

Lisa vond het heerlijk

Tijdens het draagconsult ging het knopen moeder goed af, na een aantal keer te oefenen met de pop wilde ze het graag met haar dochter proberen. Natuurlijk is dit iets spannender dan met een pop, maar Lisa liet het gewillig toe. Voor Lisa was het niet vreemd dat er weer iets nieuws  gebeurde, in het ziekenhuis werd ze ook met regelmaat opgepakt  en bekeken door artsen en verpleegkundigen, ze liet het binden in de doek dan ook gelaten over zich heen komen. Dit geldt overigens niet voor alle prematuur geboren baby’s. Veel vroeg geborenen zijn juist erg snel overprikkeld. Omdat Lisa een voorkeurshouding had moest haar moeder er wel op gaan letten dat ze haar hoofdje afwisselend naar links en rechts in de doek ging dragen.

Geslaagd draagconsult

Aan het einde van het draagconsult lag Lisa heerlijk bij haar moeder te slapen, een piep klein pakketje bij haar moeder op de borst. Toen ik weg ging pinkte ik stiekem een traantje weg. Wat een geluk heeft dit kleine meisje gehad en wat fantastisch dat deze ouders naar hun dochter luisterden en haar zijn gaan dragen. Kippenvel!