Hoe ik met dragen begon 3

Dragen is voor mij, als 15-jarige puberzus, een heel bijzondere ervaring. Er zullen niet veel mensen zijn die zich in de vrieskou buiten wagen, maar samen met mijn zusje wurm ik mij graag in de (voor mij oversized) draagjas van mijn moeder. Dat is een heel verschil met een tijdje terug, toen ik gewoon niet met draagdoeken wilde dragen. Op een gegeven moment was die periode opeens voorbij.

Blog-Lisanne

Mijn oog viel ineens op een draagdoek

Het was dat moment dat ik op mijn zusje paste, gewoon in de huiskamer. Ik liep een beetje met haar rond en mijn oog viel op een draagdoek, liggend op de grond in een hoek van de kamer. Ervaring met draagdoeken had ik niet. In de jaren dat ik mijn broertje gedragen heb zien worden heb ik er zelf nooit een aangeraakt. Een Mei Tai of iets dergelijks wel, maar een draagdoek niet. Veel te ingewikkeld, zo’n lange lap stof, dacht ik toen nog. Maar ondanks mijn gebrek aan ervaring weet ik precies wanneer en hoe je een doek moet aanspannen. Ik ken alle ins en outs van vooral de Front Wrap Cross Carry. Ik heb geleerd, door te observeren. Zelf had ik er misschien nooit een gebruikt, maar dat is het tegenovergestelde van mijn moeder, die draagconsulente is. We hebben regelmatig een inloopochtend, als het druk is kan ik goed meehelpen. Als er mensen zijn die niet weten hoe ze een draagdoek moeten knopen, kan ik het ze uitleggen. Dus op dat ene moment dat die doek daar op de grond lag, dát was het moment dat ik me realiseerde dat ik het kon en ik had er zin in!

Het eindresultaat

Hoewel ik het al wist heb ik nu ook meteen ervaren waarom je beter niet over een dikke trui heen kunt knopen, want hoe mooi en perfect het ook zat, het begon na een tijdje al wat losser te worden. Maar blijkbaar heeft het toch wel lekker gezeten, want Jasmijn was na een paar minuten in de doek al in slaap gevallen, genieten!

Blog-Lisanne Blog-Lisanne