Is dat niet zwaar? 6

Wendy de Boer

Bijna dagelijks krijg ik de vraag op straat, in de supermarkt of op een verjaardag “Of het niet zwaar is” om mijn dreumes te dragen.

Ik draag hem vaak op mijn heup, in een simpele doek of ringsling. Vooral tijdens korte momentjes, zoals op een verjaardag, tijdens visite of een praatje op het schoolplein til ik hem in een mum in de draagdoek op mijn heup. Juist dán is het zo handig om je handen vrij te hebben. En het overzicht te hebben, wetende dat hij niet weg kan rennen, maar ook mee kan doen met het gesprek.

Het gewicht van het kindje verdeelt zich over je lijf, als je hem/haar draagt in de doek. Als ik de draagdoek vergeet (wat nauwelijks voorkomt) of even kort door het huis loop of kook zonder doek, merk ik hoe vervelend dat voelt. Mijn dreumes voelt zwaar in mijn armen en ikzelf ben geneigd hem maar weer op de grond te zetten. Waardoor hij het leuke geroer in de pan mist, en waardoor de interactie tussen hem en mij stopt. Want eerlijk is eerlijk, je praat meer met je kind als je hem/haar vasthebt, dan wanneer je kind op de grond staat of rond loopt.

Dus op de vraag “Is dat niet zwaar?” kan ik zeggen. Nee, het is zeker niet zwaar! Je kind dragen zonder draagdoek, dát vind ik pas zwaar! 😉