Is dat niet zwaar? 6
Bijna dagelijks krijg ik de vraag op straat, in de supermarkt of op een verjaardag “Of het niet zwaar is” om mijn dreumes te dragen.
Ik draag hem vaak op mijn heup, in een simpele doek of ringsling. Vooral tijdens korte momentjes, zoals op een verjaardag, tijdens visite of een praatje op het schoolplein til ik hem in een mum in de draagdoek op mijn heup. Juist dán is het zo handig om je handen vrij te hebben. En het overzicht te hebben, wetende dat hij niet weg kan rennen, maar ook mee kan doen met het gesprek.
Het gewicht van het kindje verdeelt zich over je lijf, als je hem/haar draagt in de doek. Als ik de draagdoek vergeet (wat nauwelijks voorkomt) of even kort door het huis loop of kook zonder doek, merk ik hoe vervelend dat voelt. Mijn dreumes voelt zwaar in mijn armen en ikzelf ben geneigd hem maar weer op de grond te zetten. Waardoor hij het leuke geroer in de pan mist, en waardoor de interactie tussen hem en mij stopt. Want eerlijk is eerlijk, je praat meer met je kind als je hem/haar vasthebt, dan wanneer je kind op de grond staat of rond loopt.
Dus op de vraag “Is dat niet zwaar?” kan ik zeggen. Nee, het is zeker niet zwaar! Je kind dragen zonder draagdoek, dát vind ik pas zwaar! 😉
nov 06, 2013 @ 20:33:11
Wat een mooie doek! Welke is dat?
nov 07, 2013 @ 08:32:20
Dat is de Didymos Cleo !
nov 07, 2013 @ 11:03:10
Leuk he! Ik had afgelopen vrijdag een feestje van mijn vader (veel gasten) en ik hielp mijn moeder met serveren. Met mijn beeb op mijn buik EN op hoge hakken!! Nee dat is niet zwaar! Rugdragen heb ik nog niet geprobeerd…
dec 03, 2013 @ 13:34:09
Ik kom net uit afrika en zag dat daar heel veel kinderen gedragen werden. Een buggy kennen ze namelijk niet. Daar heb ik geleerd dat de meeste kinderen door het vele rugdragen hun benen naar de rug van de moeder gaat staan en dus O benen krijgen. Wat is jullie ervaring daarmee?
dec 11, 2013 @ 19:40:55
Hoi Ilonka,
Wij krijgen de vraag ook af en toe en hebben dit eens met een bevriende arts besproken. Alle kinderen van rond de 1,5 jaar hebben O-benen, in meerdere of mindere mate. Rond 2 jaar worden de benen steeds rechter, daarna ontstaan langzaam X-benen. Pas vanaf een jaar of 7 zijn de benen weer recht. Dit geldt zeker in Europa, misschien is het in Afrika wel een beetje anders, dat hebben we niet specifiek besproken.
aug 28, 2014 @ 09:55:11
Hej, je hebt bij mij in de klas gezeten op dehavo op t ghl! Ik draag ook:D