Koesteren en beschermen 0

Marcel 1Dragen, het is een virus dat in ons huis al jaren rondspookt. Alles ademt dragen. Een vrouw die actief draagt, de oudste dochter die actief draagt en twee kleintjes die mini-dragen (poppen en andersoortige knuffelwezens) en ook de kleinste zal zeker de besmetting niet ontlopen.

Mijn rol als draagpapa

En papa, die blijft een beetje achter… Ik draag ook maar zeker niet zo regelmatig en het is ook nog niet echt vanzelfsprekend. Niet dat ik er iets op tegen heb om te dragen, integendeel zelfs, maar meestal zijn de dames me van nature voor.

Wandeling in de Manduca

Een poosje geleden ben ik met onze jongste een stuk gaan wandelen in de Manduca, jawel met roze en witte strepen, maar dat paste goed bij mijn roze shirt. Het zonnetje op mijn hoofd, kindje op mijn buik en daar was papa onderweg. Misschien heb ik het niet zo uitgebreid gedeeld met het thuisfront, maar het was genieten. Eigenlijk ging ik een klein blokje om zodat Marina even aan haar boekhouding kon werken. Dat werd een groter blokje, zeg maar blok en uiteindelijk resulteerde het in een fikse wandeling richting ouders. Heerlijk! Toch zal ik eerder incidenteel dragen dan regelmatig, gewoon omdat het zo gaat.

Marcel 3

Marina heeft de drager of draagdoek al volledig geïnstalleerd alvorens ik er überhaupt aan denk. Erg? Nee, want ik draag dragen een warm hart toe en wil het iedereen van harte aanbevelen.

Koesteren en beschermen

Maar dragen gaat verder in ons geval. Marina draagt niet alleen haar kinderen en gezin maar ook haar bedrijf wordt met passie ‘’gedragen”. In dat geval is de overeenkomst tussen ons een stuk groter. Ik draag mijn bedrijf met net zoveel passie. Eigenlijk is er grote gelijkenis met het dragen van een kind. Je koestert, houdt het dichtbij je en je beschermt het tegen dingen die van buitenaf komen. Daarnaast krijg je er in beide gevallen veel voor terug.

Altijd positief

Dragen is eigenlijk altijd positief. Let maar op; Ik draag je op handen, ik draag je een warm hart toe, een baby die je in de buik draagt enzovoort.

Marcel 4En dan denk ik toch weer aan die ochtend terug met Jasmijn in de Manduca en het zonnetje op mijn hoofd. Lekker hoor! Dat wilde ik graag delen en hiermee draagt deze blog zeker iets bij.

Noot van de redactie / Marina:
Deze blog lag al best even “op de plank” om geplaatst te worden, maar er was helaas geen foto gemaakt van de wandeling in de Manduca, daardoor bleef het eigenlijk een beetje liggen. Inmiddels is er een zomervakantie overheen gegaan en heb ik een heleboel prachtige draagfoto’s van deze draagpapa en zijn jongste dochter. Ik denk dat ik ook wel kan stellen dat hij steeds meer draagt. En dat kan ook bijna niet anders in ons “draaggezin”. Ik ben trots op mijn lieve man en op ons gezin!

Marcel 2