Over ons

Marina

Marina WetemansMarina Wetemans-de Vries (’80) is gepassioneerd ondernemer en moeder van 5 kinderen: Lisanne (’97), Maud (’06), Thijmen (’09), Jasmijn (’12) en Silvijn (’14).
Marina is eigenaresse van 2 bedrijven; Dragen & Zo en Carry Factory. De eerste is één van de grootste webwinkels in Nederland en België op het gebied van ergonomisch dragen. De tweede is het distributeurschap voor het Amerikaanse merk Boba in de BeNeLux. Ze heeft 4 van haar 5 kinderen (lang) borstvoeding gegeven en ze allemaal in gedragen in allerlei soorten draagdoeken, mei tais, ringslings en ergonomische dragers. Nu de jongste naar school is worden de draagmomentjes spaarzamer, maar gelukkig zijn ze er nog wel. Want ze zou ze nog niet kunnen missen!

Ik heb al jaren geen kinderwagen meer gebruikt, een draagdoek is alles wat ik nodig heb! Ik vind het heerlijk om mijn kindje(s) zo dichtbij me te dragen en doe dit dan ook dagelijks, zowel binnens- als buitenshuis. Op momenten dat het praktisch is (huishouden, van-en-naar-school brengen van broertje en zusjes) maar ook voor de gezelligheid en/of als troost.  Wij ondernemen als gezin jaarlijks avontuurlijke buitenlandse reizen over de hele wereld waarbij dragen ons zo veel meer mogelijkheden geeft.

Marina’s favoriete draagdoek: Didymos Oriënt.

Raarste opmerking die Marina ooit kreeg: Kijk, die vrouw heeft 2 hoofden! (Jasmijn zat in de draagjas en haar hoofdje piepte daar net boven uit, vlakbij Marina’s hoofd).

Mooiste draag-ervaring: Dat zijn er veel… maar een erg mooie was met Jasmijn op mijn buik geknoopt op de ‘maid of the mist’ in Niagara Falls. We voeren heel dicht langs de watervallen en het natuurgeweld was oorverdovend en tegelijkertijd prachtig. Zonder draagdoek hadden we deze ervaring niet meegemaakt.

Leuk om te weten: Jasmijn en Silvijn werden  toen ze nét geboren waren al in de draagdoek geknoopt voor een fotosessie, want op het geboortekaartje moest en zou Marina een ‘draagfoto’ hebben!

Wendy

Wendy de BoerWendy de Boer (’84) is een ondernemende creatieve full-time moeder van 3 kinderen: Victoria (’09) en Karel (’12) en Ian (’15).

Wendy werkt als freelance illustrator / ontwerper en runt een eigen webwinkel met postkaarten & stickers (www.wendydeboer.nl).

Zij geeft borstvoeding en draagt haar jongste zoon dagelijks in een draagdoek. Haar dagelijks leven inspireert haar tot illustraties en ontwerpen.Victoria droeg ik vanaf haar geboorte regelmatig in een simpele doek, die ik kocht bij de Haagse Borstvoedings Groep. Toen Victoria wat ouder en zwaarder werd vond ik contact met Marina en gaf ze mij een draagconsult, waarbij ik mijn eerste echte draagdoek aanschafte, een Hoppediz.”

Wendy’s favoriete draagdoek: Girasol dark rainbow

Raarste opmerking die Wendy ooit kreeg: “Kan hij er ècht niet uitvallen?”

Mooiste draag-ervaring: In Duitsland bezochten we een kasteel in een dal, waar het met kinderwagen onmogelijk zou zijn om te komen. Dankzij de doek konden we als gezin toch gewoon het kasteel bezoeken. Het was geweldig mooi.

Leuk om te weten: Wendy verwerkte haar allereerste draagdoek in de illustratie van het geboortekaartje van haar zoon Karel.

Victoria droeg ik eigenlijk altijd op mijn heup, na de geboorte van Karel ben ik meer gaan dragen, ik kocht extra doeken en probeerde meerdere knopen. De kinderwagen bleef op zolder, die heb ik helemaal niet meer gebruikt. In de eerste maanden droeg ik Karel úren per dag in de doek. Ik kan mij een dag zonder doek niet meer voorstellen, het is zo handig en fijn dichtbij. Als ik de deur uitga check ik altijd of er een doek achterin de auto ligt, het liefst 1 extra.”