Poppenkindjes 0

Poppenkindjes

Een draagpop is een pop met een zacht en verzwaard lijfje die je kunt gebruiken om verschillende knopen mee te oefenen. Verzwaard zodat de grootte/gewicht verhouding van de pop te vergelijken is met een baby. Zacht lijfje zodat je de beentje van de pop ook in de juiste (M-)houding kunt brengen.

Ons extra uur “slaap” toen de klok onlangs werd verzet was gewoon een extra uur gezelligheid..mét een extra baby..ofja baby; een van mijn draagpoppen (maar de jongste van 1,5 zegt dan heel lief ‘oww mammie beeeeeeebie!’ en gaat kusjes geven).

Draagpop ?

Waarom heb ik een draagpop zul je denken? Eind oktober heb ik de basisopleiding draagconsulent van Die Trageschule The Netherlands mogen doen. Twee lange en vermoeiende dagen (tijdens de dagen zelf voelde dat niet zo maar de dag er na merkte ik het wel) waarop ik –ondanks dat ik al 3+ jaar knoopervaring heb- ontzettend veel heb geleerd, leuke andere enthousiaste draagmama’s (nu: collega consulenten) heb ontmoet, heb gelachen en gehuild (heerlijk zo’n groep emotionele dames bij elkaar).

En omdat je zeker als draagconsulent moet blijven leren, pakte ik op zondagochtend het handboek en de draagpop er bij om weer eens even de verschillende knopen stap-voor-stap te oefenen. Alhoewel mijn jongens het heel erg gewend zijn gedragen te worden is het toch wel prettig met een draagpop te kunnen oefenen; geen geprotesteer of geschreeuw, geen getrek aan je haren en geen halve uitgekauwde boterham die over je rug wordt uitgesmeerd 😉

You Tube tutorials

Consulentes

Maar even terug naar de draagopleiding (lees meer over wat mij heeft bewogen de draagopleiding te doen hier): uit gesprekken met mede-dragers (in Facebook groepjes, fora of in real life) concludeer ik dat het overgrote deel zichzelf heeft geleerd te dragen d.m.v. YouTube tutorials. Ook ik heb mezelf zo leren dragen. Pas toen een lief vriendinnetje die consulent is me hielp een aantal knopen te verbeteren realiseerde ik me hoezeer de kwaliteit van YouTube filmpjes varieert, veel dingen kunnen toch wel beter/anders/veiliger.

Bij het volgen van de opleiding merkte ik bij sommige knopen dat ik zo gewend ben die op een bepaalde manier te doen dat ik echt moest wennen aan de juiste manier. Dus ik denk dat de extra baby hier maar beneden blijft liggen zodat ik kan blijven oefenen en oefenen zodat de manier die ik nu geleerd heb, de manier is zoals ik het altijd zal blijven doen!

Voor degenen die al eens een consult hebben gehad: wat is je daar het meest van bijgebleven?

Als je nog nooit een consult hebt gehad maar er wel een zou willen boeken: wat zou je het liefst leren?

Trageschule

Wat is de meerwaarde van een consult naar mijn mening?

Het is heel fijn is echt contact met iemand te hebben, die het je niet alleen voordoet, maar het je daadwerkelijk stap-voor-stap aanleert, kijkt hoe jij het doet en je handige tips & trics leert, iemand aan wie je je vragen kunt stellen, waar je feedback van krijgt en die met je meedenkt. Waardoor die ene knoop die je gewoon maar nooit deed omdat het toch niet lukte, opeens je favoriete knoop kan worden of je juist die zekerheid geeft om te gaan durven rugdragen. En dan kom ik weer terug op mijn draagpop; natuurlijk is een draagpop niet te vergelijken met een (niet meewerkend) kindje, maar om dat niet meewerkende kindje te durven knopen is het wel prettig eerst de knoop zelf onder de knie te krijgen met die draagpop 😉