Unieke meitai’s 1

Kay Poelen, eigenaresse van ByKay plaatste vorige week op haar FB-pagina foto’s van pastelkleurige ByKay-meitai’s, waarvan helaas de binnenvoering zou verkleuren na het wassen. Haar dochter merkte op dat dit juist een gaaf en hip ‘’Dip Dye’’-effect opleverde en dus besloot Kay deze meitai’s alsnog aan te bieden aan klanten, maar dan voor bijna de helft van de prijs. Een initiatief naar mijn hart, want het zou zo zonde (en niet duurzaam) zijn om 200 meitai’s weg te gooien.

Er volgden gelijk heel veel reacties op de post met kleurrijke foto’s van deze verkleurde meitai’s hangend aan een waslijn buiten in het groen.

 

dye tye 1

Geïnteresseerden konden hun voorkeur (top 3) doorgeven via de mail inclusief de keuze voor een Deluxe of Classic meitai. Daarna was het afwachten, zou ik de kleur van mijn voorkeur geleverd krijgen? Vrijdagavond kwam de postbode met mijn fluffy mail. Met een geweldige opvallende sticker, ik kon haast niet wachten om het pakje te openen, maar bracht eerst de kinderen naar bed. Hoera, wat was ik blij met de classic roze meitai! Gelijk de kleur bekeken en naast mij gehouden, ik was er blij mee, maar wát zou er gebeuren in de wasmachine. Ik kon het niet laten en heb hem gelijk in de wasmachine gestopt. Ik waste de meitai (zonder uiteraard ander textiel) op 40 graden met wasmiddel van zuivere zeep en een paar druppeltjes softener scent. Deze zeep bevat geen chemische enzymen, optische witmakers en parabenen, ideaal ook voor het wassen van draagdoeken en dragers, maar dat terzijde!

Ik hing de meitai ’s avonds laat te drogen en verheugde me op de volgende ochtend.

 

strip 1 bykay wendydeboer

Hoera voor het warme weer, want mijn meitai was de volgende ochtend al droog. Perfect, want dan kon ik hem gelijk gaan testen. Er is niet veel kleurverloop te zien trouwens, maar de meitai is egaal verkleurd van oudroze naar een zachte lavendel-roze kleur. Ik ben er ongelooflijk blij mee, en de foto’s getuigen. We besloten op deze zomerse zaterdag als gezin te gaan wandelen in de duinen. Mijn zoontje van 2,5 was proefkonijn en mocht vanuit de auto gelijk op mijn rug. Op de vraag of ik dat zelf kan: Ja natuurlijk. Hij is het dragen zó gewend, dat ik hem als het ware zo op mijn rug slinger. Even gebukt staan, hem hoog op mijn rug schuiven (liefst zo hoog mogelijk, dat draagt nog steeds het fijnst) en dan de knoop maken. Voor de gezelligheid, en dankzij de lange lappen, maakte ik een strik op mijn buik.

 

De meitai is licht van kleur, compact mee te nemen, de stof is soepel en dun, en daardoor is deze meitai een perfecte zomer-drager. Ik wisselde de stof op mijn schouder af met opgestroopt als verspreid. Ik vind opgestroopt fijner dragen, omdat ik dan net nog wat meer bewegingsvrijheid heb (en bruine schouders krijg door de zon), maar dat gaat op den duur wel snijden, dus dan is het fijner de stof even weer uit te spreiden en verdelen over je schouder. Ik had nog geen doek of drager in een rozige kleur, maar ben er heel blij mee, omdat het niet zo opvallend is en vrolijk staat. Dat ik er een jongen in draag vind ik geen probleem. Je doek is je look! Ik zou hem ook in magenta-rood of knalroze dragen. Ook mijn man heeft deze meitai even getest, de kleur stond zelfs hém goed.

 

strip 2 bykay wendydeboer

Classic of Deluxe

Ik koos voor classic, omdat deze goedkoper is in aanschaf, ik al een meitai heb mét hoofdkapje, welke ik eigenlijk nauwelijks gebruik (het kapje). Deze classic meitai neemt minder ruimte in beslag als je hem mee neemt in een tas en denk ik net iets geschikter voor oudere kindjes, omdat het kapje ontbreekt. Mijn zusje kocht de Deluxe, daarbij krijg je ook een poppendraagdoek geleverd en schouderpads. Misschien wel heel fijn ook, maar vandaar het prijsverschil.

 

Meitai of doek

Zelf draag ik nog steeds het allerliefste met een geweven draagdoek of op de heup (ringsling). We hebben nu dus 2 meitai’s in huis en ook een wompat. Eigenlijk is afwisseling het fijnste. Onze kofferbak ligt vol met van alles en nog wat. Ik wil niet hoeven misgrijpen. Een meitai knoopt snel. Je kunt hem al half om hebben, en zodra je kindje gedragen moet of wil worden, kun je hem in een snel tempo knopen en dragen. Even vanaf de fiets de supermarkt inlopen, snel even een brief posten enz.  Een doek vraagt iets meer geduld en aandacht. Een meitai vind ik luchtiger, vooral in de zomer, maar ook over een (winter)jas is dit veel fijner knopen dan een doek. Een draagdoek sluit meer aan, en is juist geschikt voor lange wandeling, of als je je kindje wilt laten slapen op je rug.

 

De meitai’s zijn te bestellen via www.draagdoek.nl

Als je ook nog een Tye Dye meitai wil bemachtigen zou ik snel zijn en contact zoeken per mail, en anders zijn er natuurlijk altijd nog de échte (zonder kleurafwijking) te bestellen!