Van draagzak naar draagdoek 0

Daar zat ik dan: net bevallen, herstellende van een keizersnede en klaar om lekker met m’n zoontje de wijde wereld in te trekken (naar het centrum te wandelen). Ik had een mooie super de luxe kinderwagen, maar het van 2 hoog naar beneden tillen was toch niet zo’n koud kunstje als ik had gedacht. Het was eigenlijk best nog wel een gedoe!

Blauwe draagdoek

Klaar met de kinderwagen

Na 3 weken was ik helemaal klaar met de kinderwagen en wilde ik Mason voortaan lekker dragen. Ik tilde de kinderwagen dus voor de zoveelste en laatste keer in naar beneden, legde m’n zoontje er in en daar gingen we dan: op naar de stad om een draagzak te kopen! Ik heb gedaan wat de meeste ouders doen en ben naar één van die grote babywinkels gegaan, heb gekeken welke draagzak ik het mooiste vond (er waren wel verschillende kleurtjes, maar geen verschillende merken) en vol trots liep ik met m’n draagzak naar de kassa. Hij kostte maar liefst € 130,- maar dan heb je ook wat, dacht ik… De dame achter de kassa had er niet veel verstand van, maar ze heeft me zo goed als ze kon geholpen de draagzak goed af te stellen zodat ik Mason er meteen in kon doen.

De draagzak

En daar gingen we: de kinderwagen vol met tassen (fungeerde dus als luxe trolley) en Mason heerlijk tegen mij aan. Ik voelde me zó trots!  Dat dragen doet iets met een mens. Oke, dat dragen doet iets met mij, want ik weet natuurlijk niet of iedereen zich zo voelt.De dagen en weken erna gingen Mason en ik overal naartoe met de draagzak en ik voelde me geweldig met m’n kleine kacheltje lekker tegen me aan. Echter, na ongeveer 2 maanden kreeg ik al na een minuut of 10 ontzettend veel pijn aan m’n schouders en werd het dragen minder prettig. Ik deed het nog wel, maar dan had ik wel een ‘kater’ achteraf. Na 3 maanden stopte ik dus maar met dragen en begon ik de kinderwagen weer te gebruiken (dit keer liet ik het onderstel toch maar beneden staan).

Blauwe draagdoek

De draagdoek

Toen ik zwanger was had ik van mijn moeder een draagdoek gekregen. De doek was jeansblauw, stretch en al een paar jaartjes oud gezien de ouderwetse gebruiks- aanwijzing, maar nog ongebruikt. Nu de draagzak stof liep te vangen, maar ik nog helemaal niet wilde stoppen met dragen, had ik de 5 meter lange lap stof al meerdere malen uit de kast gehaald. Voor de spiegel probeerde ik de draagdoek te knopen, maar dat leek dan nergens op. Teleurgesteld legde ik de draagdoek dan weer in de kast.

Hulp met knopen

Toen ik op een zaterdagochtend naar het Mama Cafe ging zag ik dat een paar van de mama’s een draagdoek gebruikten! DAT WILDE IK OOOO-HOOOOK!! Ik sprak met één van de mama’s af om de volgende keer weer te komen: ik zou mijn doek dan meenemen en zij zou mij uitleggen hoe ik moest knopen. En zo gezegd, zo gedaan. Ze legde me duidelijk uit hoe ik mijn prinsje aan de voorkant moest knopen en tot de dag van vandaag ben ik haar dankbaar, want vanaf dat moment begon mijn draagavontuur! Een avontuur van alweer 13 maanden dat nog lang niet afgelopen is!

Deze gastblog is geschreven door Melanie.