Waarom dragen zo fijn is? 3

Waarom dragen zo fijn is?

Gisteren was er een draagwandeling. Een boswandeling met allemaal vaders en moeders die hun kinderen ergonomisch dragen in een draagdoek of drager.

Mijn babyjongen haalde ik slapend uit de auto. Dat vond hij niet zo leuk, met een chagrijnig en vermoeide jongen die niets wilde tot gevolg. Ik voedde, zong liedjes, wandelde maar het hielp niet. Dus deed ik hem in de draagdoek en liep naar de plaats waar de groep zich zou verzamelen. Het grappige is dat hij inmiddels weet wat er gaat gebeuren als hij ziet dat ik de draagdoek pak, hij begint dan blij te lachen en verheugd te bewegen. Al het mooiste bewijs, toch?

Draagwandeling

Mijn babyjongen keek af en toe wat om zich heen naar alle onbekende mensen maar legde regelmatig zijn hoofd op mijn borst. Daar komt hij tot rust. Hij voelt mijn warmte, hoort mijn hart en ik kan hem in slaap kussen. Dat is wat hij vrijwel de hele wandeling heeft gedaan: geslapen. Net als een aantal andere kindjes. Een baby’tje fijn tegen de borst van zijn vader, een baby heerlijk op de warme rug van haar moeder. Ook waren er wakkere kindjes die op de rug van hun vader of moeder de wandeling op een hele leuke manier meemaakten. Dieren zoeken, liedjes zingen, giebelen, veel vragen stellen en vitamine D vangen.

En de ‘ik wil zélf lopen’ kinderen? Die liepen zelf, met hun pop in een draagdoek. Tot ze moe waren, om dan weer gedragen te worden. Na de wandeling nog even gezellig met elkaar op het terras. Baby’s op schoot, aan de borst, kinderen rennen, takken zoeken, ouders aan de thee en het fris.

Ja, we hebben ook een wagen. Die gebruiken we regelmatig. Onze baby slaapt er heerlijk in en vindt het leuk om om zich heen te kijken. Maar gedragen worden? Ja, dat is voor beiden toch wel het állerfijnste.