Wat moesten we zonder 0

draagdoekDragen doe ik dagelijks. Omdat het praktisch is, omdat het mijn kindje geeft wat hij nodig heeft, en omdat het gewoon erg gezellig is.

Wandelwagens zijn ondingen

Toen ik zwanger was van ons eerste kind, wist ik één ding zeker. Een wandelwagen, die hoefde ik niet. Wat een ondingen leken me dat. Wandelwagens van anderen stonden me al vaak in de weg. Daarbij was het in mijn ogen onmogelijk om daarmee overal tussendoor te kunnen. Kortom, geen wandelwagen voor ons.

Op zoek naar een alternatief

Maar dan heb je een alternatief nodig. Een baby van een paar dagen, weken of maanden oud draag je niet maar steeds op de arm of in een autostoeltje. Zo kwamen we bij draagdoeken uit. De draagdoek waar we bij uitkwamen was een rekbare draagdoek. Ik kocht hem voor mijn man zijn verjaardag. Een stoere, met blauw erin. Perfect voor onze zoon in wording en mijn man. Gelukkig wilde ook hij gaan dragen. In de winter droeg onze zoon een lekker fleecepakje, heerlijk warm tegen mij of man aan, in de zomer in een rompertje met een kort broekje. Wat een genot! We konden het bos in, boodschappen doen, of gewoon in huis knuffelen.

Een draagdoek of drager voor élke gelegenheid

Tot zoon een kilo of 9 woog droegen we hem in een rekbare doek. Daarna werd dat te zwaar en zochten we naar alternatieven. We kochten een mei tai, waarmee we hem makkelijk op de rug konden dragen. Toen onze dochter op komst was, wisten we al wat meer over dragen.  Er kwam een geweven draagdoek bij in ons assortiment. Inmiddels hebben wij een fijn aantal lange en kortere draagdoeken in ons bezit.  Voor iedere gelegenheid tot dragen die zich voordoet, kunnen we u kiezen uit de fijnste drager of doek voor dat moment.

Onze kinderen zien de wereld vanuit de draagdoek, veilig bij mama of papa, maar wel alle mogelijkheid tot ontdekken. Inmiddels is ook onze derde, een tweede zoon, geboren en genieten wij met zijn vijven van dragen. Een leven zonder draagdoeken kan ik me niet meer voorstellen!